2016. május 28., szombat

Lois Lowry: Az emlékek őre

Lois Lowry: Az emlékek őre
Sorozat: Az emlékek őre 1
Kiadja: Animus
Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

Moly adatlap
Rendeld meg itt!



Fülszöveg:
A 12 éves Jonas olyan világban él, melyben nincs igazságtalanság, éhezés, erőszak, nincsenek kábítószerek, a családok életében is teljes a harmónia. Ezt a tökéletesnek tűnő világot a bölcsek tanácsa vezeti. Ők azok is, akik a tizenkettedik évüket betöltött fiúk és lányok egész életre szóló pályáját kijelölik egy évente megrendezett ceremónián. Történetünk hősét valami egészen egyedi feladatra tartják alkalmasnak. Miközben egy különös öregember felkészíti őt hivatása betöltésére, Jonas előtt feltárul, milyen titkok lapulnak az őt körülvevő világ békéje mögött. A fiú vakmerő tettre szánja el magát… 
     Az ifjúsági regény sajátos hangulata, cselekményének feszültsége a gyermek és felnőtt olvasót egyaránt fogva tartja. Az emlékek őre kivételes lehetőséget kínál a továbbgondolásra, arra, hogy szülők és gyerekek, tanárok és tanítványok elbeszélgessenek az élet nagy kérdéseiről.

The Giver. Going to be a movie!!!! Comes out August 15th:
Véleményem:
A disztópia az egyik kedvenc műfajom, persze a romantikus után :) 
Nagyon szégyellem magam, hogy csak most (a Mini Könyvklub keretein belül) kezdtem el.
Egy nagyon furcsa világba kalauzol minket az író, minden előre évről évre meg van tervezve. Iszonytat még a gondolat is hogy talán valójában létezik ilyen világ.
Elrendezett házasságok, gyerekek, (akik biológiailag nem sajátok, természetesen) biztonságos, ámde unalmas élet, mégis hatalmas élmény olvasni.
Jonas éppen a 12. életévét tölti be és várja milyen pályát jelölnek ki neki, persze rengeteg megfigyelés után. 
Hatalmas megtiszteltetés éri, nem akármilyen beosztást kap. Rengeteg figyelemmel, és fájdalommal járót. Ámde ekkor hatalmas titkokra derül fény, és a fiú már nem képes az önfeledt játékra barátaival, sőt a családjával sem.
Teljesen meg tudom érteni, együtt tudok érezni vele, kész szenvedés egy olyan világban élni ahol senki sem érez semmit, se szeretetet, se hideget, se meleget.
Az emberek elhiszik sőt természetesnek veszik azt amit csinálnak, még ha az nem is helyes. 
Nem értem őket, miért kellett egy ilyen világot létrehozni. 
De most minden meg fog változni!

A filmet valószínűleg nem fogom elkezdeni amíg a sorozatot be nem fejeztem :) Illetve örülök hogy előbb olvashattam :D

A teljes sorozat:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése